Inredning

Det är ganska fascinerande det här med hur folk ser på inredning och vilka olika konsekvenser ens val av möbler eller accesoarer kan få.
 
Vissa tänker inte ett dyft på inredning utan köper det de vill ha för stunden. Deras hem kan vara grymt personliga ochhelt underbara att vistas i medan andra hem vars ägare inte tänker ett dyft på inredning enbart känns plottriga, smaklösa och opersonliga.
 
Vissa lägger ner själ och hjärta i det här med inredning och lyckas skapa något alldeles eget, något speciellt. De skapar en känsla av showroom. Något vackert att titta på men kanske inte något man vågar vistas i? Andra lägger även de ner hur mycket tid som helst på vad som ska köpas in och ändå ser deras hem ut som hämtade ur närmsta möbelkatalog sk. dussinhem alltså.
 
Trixet torde vara att hitta en personlig stil som känns genomtänkt och som man vågar bo i. Vissa saker är kanske superfina men man måste nog tänka både en och två gånger på om de verkligen passar i det hem man tänker skapa sig.. Samtidigt får man inte vara rädd för att plocka ut de där personliga, minnesvärda objekten för utan dem kan vi lika gärna kopera grannen rakt av utan att låtsas som om det är något annat vi gör.
 
Jag och älsklingen är ganska överrens om vilken inriktning vårt hem ska ta. Det ska kännas avslappnat, hemtrevligt och med en blandning av modernt, lantligt och industri. Med en övervägande del åt industrikänslan utan att för den sakens skull bli kallt.
 
Det är en svår balansgång det där. Igår kom vi (väl) i stort sett överrens omhur matbordet ska se ut och vad för typ av lampor som ska hänga över bordet. Vad vi inte är riktigt överens om än är stolarna... Älskling vill gärna ha trästolar (smålänning som han är) och det vill kanske inte jag riktigt. jag är lite rädd för att vi då kommr landa lite väl mycket i lantlig charm för vårt hus. Mina favoriter har älsklingen inte sett ännu, jag är inte direkt säker på att han håller med mig om dem ens. åtminstone inte innan han fått se dem IRL bredvid bordet i ett färdigt rum.
 
Men de är såå grymt coola, så mycket vi och så perfekta för vårt hem.. Ska bara övertyga honom om det också. :0)
Stol  'Montmartre' - Turkos
 
/Nena
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...