Motivationsboost

Sitter här och ska ta mig igenom lite Tyska och Bygg CAD ikväll. Tänkte försöka bli klar med CAD kursen denna helgen så att jag hinner ta fortsättningskursen i höst också.

Det är inte lätt dock. Motivationen är på NOLL och jag vill inget hellre än att lägga mig i soffan och kolla på film.

Så.. vad göra för att boosta motivationen?? Hörlurar på (för sambons skull), volymen på max och lite grym peppmusik. Just nu Eye of the tiger.. Kan man bli mer motiverad??



Nu.. PLUGGPLUGGPLUGG

/Nena

Ingen superkombination

En hel dag i högklackat = blåsor under fötterna. En lerig kväll i gympadojjor = uppblötta/trasiga blåsor. AAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Grattis Älskling

Idag fyller Älskling gubbe, 27 med andra ord. Det har firats med en okristligt tidig frukost och kommer fortsätta firas ikväll. Både jag och Loppan har fixat paket. Nåja jag kanske hjälpte Loppan liiite.. ;0)


Tänk vad en deadline kan göra för moralen

Såå grymt trött idag. För första gången ever känns det som om jag har drabbats av den klassiska höstdepressionen.
 
Ingenting känns roligt, ögonlocken har sin eviga kamp mot tyngdlagen och finge jag bestämma så skulle vaken tid endast vara 2 timmar per dygn. Planen idag var att dels rida Danne och dels sticka till gymmet.

Rida Danne gick det av naturliga skäl sisådär med. En superpigg pålle som enbart får skrittas på rakt spår är igenting man (jag) vill sitta på i den halvorkan som råder. Jag vill inte ens leda honom, det gjorde jag igår och det var jobbigt nog det. Nej, Danne har fått vila idag så får veterinären säga vad hon vill om den saken.

Gymmet höll på att utebli det med. Bytte efter många om och men om till träningskläder innan jag åkte till stallet. Körde inom Coop för en energidryck så att jag inte skulle somna på höskullen (så illa var det nämligen) men hade på det stora hela ändå bestämt mig för att strunta i gymmandet. Känner man sig lite hängig och trött så ska man ju inte träna, eller hur var det nu??

Men så kom jag ihåg att det är ny vägning och magfotografering på fredag och oavsett vad vågen visar så kommer jag stå där och gräma mig över att jag inte gjort allt det jag föresatt mig. Ett minus kan ju alltid bli större och ett plus hade alltid kunnat vara ett minus.. Jag släpade helt sonika in mig på gymmet och tur var väl det. Har precis kört ett superhärligt gympass där jag nästan hann 2300m på 10min rodd. Det som skulle höjas höjdes och kroppen skakade när jag gick därifrån.

Så oavsett vad utgången blir på fredag så vet jag åtminstone att jag gjort mitt bästa och det är väl det som räknas, eller? Nu är det bara morgondagens backlöpning som jag ska ta mig igenom :0)

Godnatt

/Nena

Sanning med modifikation

Hoppar några jämfotahopp, skakar loss lite och ger mig iväg. Mörkret har fallit, det är stjärnklart och precis lagom varmt för en 5 kilometers runda. Känner att jag kan trycka på rejält, energin bara flödar genom kroppen, musiken dånar i hörlurarna och jag låter tankarna flyta medan benen löper på i en ständigt ökande takt. Det här är livet. Det här är löpning när den är som bäst.. Men nä. Verkligheten kommer ikapp. Det är tunga steg som tar mig framåt, det är en kraftansträngning bara att flytta ena benet framför den andra. Mörkret är så kompakt att jag knappt ser vart jag ska. Jag har givetvis klätt mig lite för varmt för dagen samtidigt som det blåser rakt igenom alla plagg. Det är tungt och överjävligt. Det är löpning som den brukar vara för mig. Nytt PB med en hel sekund (oh joy) och en något butter Nena var det igår. Ikväll blir det gymmet :0) /Nena

Lidingö tjejlopp 2011

Ett minireferat från Lidingöloppet.

Tog tåget till Stockholm innan Fan fått på sig tofflorna. Veolia is da shit BTW. Visst det tar 40min längre än SJ men för ca en tredjedel av priset så..

Ut till Lidingö för att hämta startnummer, lite problem med att hitta rätt utgång från stationen (hur många kan det finnas egentligen??).

T-banan till Swedes lägenhet som vi fick äran att bo i, supersnällt :0) höll på att dö när jag krockade med ett fullskaligt skellet innanför dörren (klädhängare som klädhängare anser vissa).

Ut och ta en fika med Katjas barndomskamrat Karin och därefter ett besök på bian. Filmen jag saknar dig, jag saknar dig kan starkt rekommenderas för den som vill gråta en smula.

Tillbaka till Swedes lägenhet och transformers 3..

Fortsättning följer..


Man mår som man förtjänar

Ordspråket man mår som man förtjänar brukar oftast spridas av illasinnade bekanta när de med förtjusning ser en annan stackare lida sitt helvetes kval. I min jakt på kroppslig lycka är jag nu dock böjd att hålla med alla moralpredikanter.

Jag har tidigare LCHF:at främst för att kunna gå ner i vikt utan att göra något dumt på grund av hunger. Igår fick jag dock en uppenbarelse.

Gårdagen började med frukost på jobb, något som jag var totalt ovetandes om då jag var i Oslo när informationen om detta lades ut. I vanliga fall brukar jag förbereda mig noga inför dessa händelser så att jag slipper falla för någon frestelse. Så var alltså inte fallet igår. Jag lyckades trots detta undvika bullar, marmelad och påläggschoklad men föll som en fura för äpplejuicen, det är ju såå gott. Hela två glas slank ner innan jag sent omsider fick stopp på mig själv.

Detta, kära läsare, låter kanske inte som ett hemskt brott i sig. Dock ledde det kraftiga kolhydratsintaget till att jag i ren reflex snodde åt mig potatismos på lunchen tillsammans med lite tonfisk (ingen höjdarlunch som serverades). Eftermiddagen försvann i ett moln av dåsighet och koncentrationssvårigheter och jag ville inget hellre än hem och vila.

Väl hemkommen ledde min nu storvrålande hunger till att jag stoppade i mig 150gr 85% choklad i ett svep. Första tuggan var inte god och den sista var under inga omständigheter bättre än den första. Hur kan man bara trycka i sig av något som man inte ens tycker är gott?? Hur kan man fortsätta trots att man mår illa av skiten??

Det var med spykänslor, magont och smällande huvudvärk som jag kröp i säng strax innan nio igår kväll. Och det är med känslan av att vara bakis som jag steg upp idag. Nej, nu får det bli ändring på det här. Kolhydrater triggar ett beteende hos mig som absolut inte är önskvärt. De ska BORT!! Tänker nu övergå till att bli radikal kolhydratsfundamentalist ett tag för att se om det får mig att må bättre.

Nu, ägg och en proteindrink.

/Nena

Dagens träning

Hej hopp i galopp.

Dagens träning gick jättebra. Dock lyckades jag inte lyfta armarna tillräckligt högt för att klara av att schamponera håret efteråt och det ger mig en del onda föraningar om vad som komma skall..

Tänkte vara sådär superpedagogisk och lägga upp bilder på vad jag gjort.

Först 10min rodd som uppvärmning. 2215 meter. Så långt före pacebåten att den inte ens var med på displayen. Kändes super.



Sedan bänkpresss och axelpress varvat dvs. varannat set bänkp. varannat set axelp. = Ingen vila.

Bänkpress 35kg 1*10, 2*8
Axelpress 20kg 1*10, 2*8

Därefter varvade jag Pectoral och roddmaskinen.

Pectoral är en sådan här BTW



Pectoral 30kg 3*10 Ska höjas
Roddmaskinen 55kg 3*10 Ska höjas

Sen bidde det lite benpress. På samma maskin längde jag även sätet så att jag kunde varva med att träna vaderna.

Benpress 110kg 1*10, 2*8
Vadpress 110kg 3*10 Ska höjas

Lite vertical traction (se nedan) och lite ryggträning. Ryggträningen går till så att man ligger på mage och för en medecinboll från högra höften, under hakan och över till vänster höft osv. Fötterna i luften hela tiden.



Vertical traction 45kg 3*10 Ska höjas
Rygg med medecinboll 20ggr, 16ggr, 12ggr

Efter detta tränade jag de sidogående magmusklerna med en 5 kilos medicinboll. Här sitter man som i en situps och håller bollen framför sig. Vrider sig åt vänster och söker mattan bakom vänster axel (OBS nuddar INTE), tillbaka i utgångsläget och därefter samma åt höger sida.

Även ryggklassikern tränades ihop med denna övningen. Ni vet, ligg på mage med armarna framför er, lyft höger ben och vänster arm samtidigt osv.

Sidogående magmuskler 20ggr, 16ggr, 12ggr Ska höjas
Ryggklassikern 20ggr, 16ggr, 12ggr

Sist men inte minst fick magen en sista dust liksom ryggen. Magen tränades enligt bilden nedan. Fatta tag om repet, håll händrna vid axlarna, gå ner på knä och jobba nästan ända ner med pannan i mattan (gå inte upp helt bara, ingen vila här inte).




Ryggövningen var ännu en klassiker med tyngd.



Mage 40kg 1*10, 2*8
Rygg 10kg 1*10, 2*8

Lite stretching och sedan hem.

Har ni sett vilken cool tröja jag har förresten??? Inte illa va???



Natti natti

/Nena

Aktiv dag

Det bidde en liten tur till Bulltofta.. Sambon skulle springa femman medan jag och Loppan tog en prommenix. Vårt lilla energiknippe till hund krävde dock ett högre tempo så det blev 1 kilometers löpning och sen gång tills husse var klar.

Precis klar med tyskan. Nu till stallet och sen gymmet. Här ska det minsann göra ont att röra sig i morgon.

Loppan 6mån, 58cm hög och 22,5kg tung. Bara muskler, energi och envishet i den hunden.


Bevisen talar för sig själv

Sambon gnäller om att LCHF kosten inte funkar för honom. Är det så märkligt älskling lille om du äter pasta i smyg?

Sist jag kollade skulle man undvika kolhydrater om man LCHF:ar och mig veterligen består pasta av, just det, kolhydrater..

Nästa gång kanske du ska försöka gömma undan bevisen Älskling? ;0)

Godmorgon

/Nena


Överfallen

Jag har varit så duktig idag och verkligen helgat till det. Hade utsläppet på stallet och passade på att rida då, efter att ha kortat ner Dannes lur man ett projekt i sig. Efter stallet blev det en dust med bilen och en styck barer slang. Jag säger ju det, jag har varit duktig idag. ;0)

Slog till med PB på skryllemilen i eftermidags. 1:17:04 inget att skryta med men alla förbättringar små..

Så på temat idag:
Katja blev överfallen av lyckliga Loppan när hon kom.
Jag blev överfallen av fallande löv under joggingturen.
Loppan blev överfallen av en lekfull Katja när vi kom hem igen.
Men framförallt blev jag överfallen av den helt underbara lördag vi hade idag, inte utan att det blev ett och annat danssteg i början av joggingrundan.

/Nena


RSS 2.0