Ellen är Död

Ellen är Död. Så stod det i det sms jag fick av mor sent i går kväll. Ett kort och obehagligt brutalt meddelande.

Ellen sprang in framför bakhjulet på bilen när mor kom körande.. Andades hela vägen in till djursjukhuset men gick tyvärr inte att rädda.

Ellen är död. Söta lilla, försynta, supermysiga Ellen är borta.

Vila i frid gumman

Gick direkt in och väckte Loppan efter beskedet. Gav henne en stor kram och talade om att jag älskar henne. De man älskar kan försvinna så oerhört snabbt. Glöm aldrig det.

I sorg

/Nena

Skakigt

Alla felstavningar, bokstavsomkastningar och andra feltryckningar på tangentbordet skylles härmed på så skakiga armar att det är svårt att pricka rätt tangent.

Med det sagt. Jag kom iväg till gymmet. Körde en riktigt genomkörare av hela kroppen, tog dete dock extremt lugnt med benen som fortfarande gnäller lite efter Lidingöloppet. Började med 10 min rodd, ca 2100m, och körde sedan alla styrkeövningar utan vila för maximal effekt. Jag använde alltså två maskiner samtidigt. Det upplägget sparar dels tid, dels håller man uppe flåset hela tiden och dels blir man så mör i kroppen att man rinner ut från gymmet som en vandrande geleklump.

Jag fick tyvärr inte med mig sambon.. När jag kom hem från stallet hade han redan gått och lagt sig och var absolut inte intresserad av något annat än att sova. Det brukar vara så nu för tiden.. Han har inte tränat ordentligt sedan Göteborgsvarvet och blir mer och mer som ett vandrande kolli. Vardagskvällarna ses vi bara när/ om vi äter middag ihop. Sen går han och lägger sig. Helgerna sover han bort dem med..

Jag saknar min sambo, jag saknar honom så in i norden. Vart har den där underbara goa, ivriga, aktiva och intresserade killen tagit vägen??


Bjuder på en liten bild tagen innan min skrittrunda med Danne. Den var *hrrm* intressant. Allt bra tur att man införskaffat säkerhetsväst när pållen bara ser monster ute i mörkret.


Godnatt

/Nena


Aloha

Vilken underbar morgon att vakna upp till. För första gångne på evigheter kunde jag i stillhet vakna till väckarklockans ilskna tjutande och inte till sambons rumsterande. För första gången på evigheter har jag fått sova så länge som jag planerat, najs.

Vi har nämligen blivit med bil nummero 2(!) Alltså kan sambon numera ta sig till jobbet på egen hand, även de dagar då vädergudarna leker krig, och jag kan i lugn och ro strunta i att stiga upp klockan 5 på morgonen.

Vad är det då för ett underverk som vi har köpt?? Jo en söt liten sak av årsmodell 93. En ford Sierra kombi för att vara exakt. 12 000 mil har den gått och den är superfräsch inuti. Nybesiktigad och väldigt väldigt fin. Helt klart värd de pengarna som vi fick ge för den :0)

Så ett tips till alla er som är ute efter en lite billigare bil är att åka ut till Bara (ligger vid Torup). På höger sida finns det två bilhandlare. Det är nummer 1 om du kör i riktning mot Klågerup som är the one to go to.



Ikväll blir det skrittrunda med Dannemannen och sen ska jag försöka släpa iväg Älskling till gymmet. Återstår att se hur det går..

Förresten, kanelbullarna blev ingen höjdare. de funkar men inte mer än så. Experimentet går vidare.

/Nena

En sargad kropp

Jag tog tag i min sargade kropp, drog med sambon och gav mig iväg på en 5 kilometers runda nu ikväll.

Egentligen hade jag nog kunnat/ borde jag ha vilat några dagar till efter Lidingöloppet (mer om denna upplevelse i ett alldeles eget inlägg) men förutsättningen för att få Älskling att träna, nu när han är inne i en låg period, är att dra med honom på mina träningspass. Det är dömt att misslyckas och få honom att bege sig ut på egen hand just nu.

För den som chockerat undrar om jag tvingar iväg sambon på träning så är svaret JUPP! Men det finns ett flertal skäl till detta. Han är nämligen en betydligt angenämare person att leva med när han tränar regelbundet. Nu är han inte så oangenäm att leva med annars heller men skillnaden är ändå enorm. Han får en inre glöd, sträcker på sig, orkar saker, tar tag i saker, vill saker.. Till skillnad mot när han inte tränar då han kryper ihop, har ont, mår dåligt, muttrar om hur jobbigt allt är och bara vill sova när han är hemma. Älskling mår alltså bra av att träna och mår han bra så mår jag bra.

Sen finns det absolut inget sexigare än när min karl tar ut sig ordentligt ;0) 

Fixade två upplägg, ett åt oss var. Fredrik skulle ta en LUGN runda och försöka hålla sig på 6min/km. Vilket gick ganska bra. Han var lite för snabb men han försökte i alla fall. Själv körde jag intervall light dvs. 5min löpning och 1 min gång i förhoppning om att lära mig springa fortare.

Kom 2km innan grustaget satte igång i höfterna på mig igen men tog mig trots allt runt på 36,25. En helt OK tid med tanke på vad jag gjorde i söndags. Genomsnittstempo var 7,18min/km och maxhastigheten var 12,3km/h. Förbrände totalt 473kcal. Nästa vecka ska jag under 36min på samma runda. Bara så ni vet.

Nu blire till att sätta proteinkanelbullarna i ugnen. Blir det gott så kommer receptet senare.

/Nena

Tidig morgon

Eftersom jag tyvärr måste vara på Kastrup redan strax efter 6 i morgon bitti så hoppar jag både bakandet och styrketräningen idag. Det får bli en stor portion sömn istället för min del. Inte helt fel det heller faktiskt.

Godnatt

/Nena


Blöt och kall eller torr och varm?

Nu börjar vi återigen gå emot en lång, kall och framförallt våt höst och sedermera även en lång, kalla och (åtminstone där jag bor) blöt vinter. Detta följs ju som vi alla vet av en lång, något varmare, blöt vår.

Jag har därför börjat fundera lite kring det här med hur sjukt jobbigt det är med blöta och kalla fötter. Ett par vattentäta terrängskor hägrar alltså framför mina ögon. I favoritmärket ASICS såklart ;0)

Delgav Älsklingen mina funderingar men han kunde ionte för sitt liv begripa varöfr man skulle ha vattentäta skor. Att fötterna blir blöta spelar väl ingen roll.. öhhh va?? Med undantaget när de tvättas så vill jag helst ha fossingarna torra och varma. Blir nog ett litet besök till närmsta butik iaf. Bara för att prova dem liksom..

/Nena

Proteinmuffins med Blåbär/Skogsbär

Får jag vara lite osvensk och skryta en smula?? Klart jag får förresten, vem skulle stoppa mig? Blåbärsmuffinsen blev supergoda. Tog en direkt från plåten och smaskade i mig framför ett How I met your mother avsnitt. En kväll kan avslutas på sämre sätt.

Mitt recept på 10st LCHF proteinmuffins:

4st Ägg
0,5dl Honung
3dl Sojamjöl
1dl Proteinpulver Blåbär/vanilj (Fairings)
3 tsk Bakpulver
2 dl Skogsbär, tinade
1½ tsk kardemumma
0,75 dl Rapsolja
1 msk Kanel
1 msk Fiberhusk

Vispa ägg och honung i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan. Rör ihop de torra ingredienserna med äggblandningen. Rör ner oljan och sist bären.

Häll i stora muffinsformar. Grädda mitt i ugn på 200 grader i 10-15 min.



Perfekta att ha med sig som mellanmål till jobbet.

Receptet på LCHF brödet hittar ni här.

/Nena

Inte alla kossor i hagen

Det är verkligen inte helt lätt att vara huslig och baka när man inte har varit förutseende nog att köpa hem alla ingredienserna.. Lyckades åtminstone få ihop till ett LCHF-bröd samt ett gäng proteinmuffins med blåbär/skogsbär. Får bli till att inhandla lite ingredienser till det andra i morgon, för bakas ska det göras.

Sitter just nu och mumsar på en bit brieost medan jag väntar på att muffinsen ska bli klara i ugnen. Inte helt fel som middag/kvällsmat.

Har varit duktigt idag och sprungit 5km på Bulltofta. Grymt sega ben idag men kom in i ett lunk som jag hade kunnat hålla i 5km till så jag är nöjd. Huvudsaken just nu är att jag blir snabbare utan att hamna i för hög puls dvs. att jag får bättre kondis helt enkelt :0) Kom runt på 38min så jag sätter 1 timme och 16 min som min måltid på Lidingöloppet. Det är förvisso långt ifrån de tänkta 60 min men omständigheterna är inte de jag hade tänkt mig så det får gå ändå. Har ett antal dagar till på mig innan jag måste klara terrängmilen på under timmen så det ska nog gå.

/Nena

Om man skulle ta och..

Hmm.. kanske lite bak idag?? Vad tror ni? Kan sambon övertalas till att ta den sista disken om han får nybakat ikväll?

Funderar på LCHF-bröd. LCHF- hamburgerbröd, LCHF-muffins och LCHF-kanelbullar. Känner ni doften?? Ahh ljuvligt..

/Nena

Det tycker jag e grymt

Vårt mjölkpaket har rymt.. Eller går visan tvärtom?? Oavsett vilket så har mjölkpaketet likväl rymt. Med eller utan hjälp av utomstående. Genomförde ett regelrätt förhör med Älskling som han klarade.. mysteriet kvarstår alltså. I väntan på ny information som kan leda utredningen framåt har jag fått hitta en ersättare vilket inte är en lätt match. Jag menar, hur många mjölkpaket finns det egentligen som bara kan ersätta ett annat sådär hux flux??


Detta är en EFTERLYSNING. Har ni sett mjölkpaketet på bilden. Kontakta mig. Eller ja inte just det på bilden för det är ersättaren. Men ett likadant. ;0)

Fick bli lakritste med kokosfett till frukost. Inte helt tillfredsställande nej.

/Nena


Godis botar allt

Vaknade upp med en smällande huvudvärk. Inte blev den bättre av att jag frenetiskt satt och tuggade tuggummi under 2 timmars bilkö. Att sen lunchen bestod av (håll i er nu) er rejäl skiva danskt rågbröd och ingenting annat blev som sista spiken i kistan. Hjärnan ilsknade till fullständigt och gjorde allt för att hämnas. Migränanfall a la Hugo på G alltså.

Fick stålsätta mig som en gnu för att klara av bilfärden hem utan att 1. spy eller 2. tuppa av. Men se, efter en vända på McDonalds, en bunke godis med hem och lite piller så mår jag nu betydligt bättre :0)

Lite småsur bara över att min burgare av någon anledning enbart innehöll bröd, burgare och sås (???), vem snodde resten?? Ett klagobrev till Donken kanske är på sin plats??

LCHF har alltså blivit helt fucked up idag. Åh andra sidan vad gör man inte för att bota huvudvärk??  ;0)

/Nena

Fördelarna med att ha bytt bredbandsoperatör

1. Hastighethetn ligger nu i genomsnitt på 19mbit/s istället för 0,05mbit/s
2. Det kostar mindre per månad
3. Vi fick en Iphone på köpet.

Kan ni fatta? En Iphone? Blir super som hemmatelefon för oss. Det enda som återstår är att lära sig hur den fungerar..

/Nena

Tip of the day

God morgon,

Ett litet tips för den intresserade. Ni andra kan bara hoppa direkt till slutet ;0)
Har man, som jag, lite svårt att få i sig tillräckligt mycket proteiner om dagen så finns det som de allra flesta redan vet proteinpulver att köpa. Dessa kan fås i olika smaker, vissa mer ätliga än andra. Proteinmängden och andelen kolhydrater kan skilja en hel del mellan olika märken också så det gäller att vara uppmärksam på vad man väljer.

Jag är typen som tröttnar oerhört fort på olika smaker. Framförallt när dessa ska inmundigas 3(!) ni hörde rätt 3 gånger om dagen då jag tränar. En av smakerna jag har är choklad (såklart, hur ska en tös klara sig utan??) i Star Nutritions Whey 100. Denna smakar absolut bäst i 3dl standardmjölk. Skaka, sätt i kylen och drick till frukost. Smakar som chokladmilkshake. Yummie :0)

Vad ni än gör, blanda inte denna med vatten för då blir den genomvidrig.

/Nena


Det här blir nog bra

Fredrik var så underbart söt i morse. Tyckte att eftersom jag inte mådde hundra så kunde jag ta hand om tvätten samt städa ett rum medan han körde några ärenden. Och så skulle han ta resten sedan medan jag fick uträtta de ärenden jag skulle.

Nu har jag städat entrén, badrummet, hallen och är nästan klar med all tvätt. Fredrik har börjat diska men är iväg för att hitta något att laga ett läckande rör med. Tror inte vi får färdigstädat idag om jag säger som så. Jag som ville ha det fint ikväll..



Visst blir hallen fin? Satte upp bokhylla nummero 2 idag. Hallen är inte riktigt klar än. Ska sätta en hylla över Loppans korg så att hon får ett eget litet krypin, lite krokar till koppel på kortsidan närmast kameran samt sätta upp tavlor på den "dolda" långsidan. Det skulle vara så roligt att få hallen helt klar innan nästa helg. Håll tummarna.

BTW de stora gängliga sakerna i fönstrena är mina egenodlade chilipepparväxter. Återstår att se om de kommer leverera något. ;0)

Nä, tror nog jag tar ett tag i sovrummet nu. Kan ändå inte åka till stallet innan Fredrik kommer tebax.

/Nena

In case of BAD wether

Såå, efter en liten inventering är det nu bara för oss och konstatera att vi är väl förbredda inför höstens alla regnskurar..


(Älskling med 7 av våra paraplyn. )

Är inte paraply en fruktansvärt korkad uppfinning egentligen?? Jag menar hur ofta regnar det egentligen rakt uppifrån och ner? Och hur ofta regnar det utan att det blåser så pass mycket att paraplyet vänder ut och in på sig själv a la kantarellsvamp?? Åtminsone här nere i skåne ses den optimistiske parablybäraren oftast krampaktigt släpandes efter paraplyet som vinden så glatt tar med sig.

/Nena

Rudolf med röda mulen

Vaknar av att näsan är stor nog att få ett eget postnummer. Röd nog att konkurrera ut renen Rudolf och så full av gojs att jag hade kunnat fylla en svimmingpool. Needless to say ganska öm också. Vad är det då som får en karl, Fredrik för att vara exakt, att tro att hmm det är nog superkul om jag drar henne i näsan???? Inte slutar han heller trots att man påtalar att det gör ont. Det är kanske roligt gång tre eller fyra?? Eller hur tänker man??

Jag bara undrar...

God morgon

/Nena

Så orättvist

Det suger att vara tjej ibland. Nu menar jag inte något feminstisttjafs eller liknande. Jag tror tvärtom att det är upp till var och en att göra vad den vill i livet. Inga hinder är för svåra för den som verkligen vill. Något vi tjejer dock måste dras med oavsett hur världen ser ut i övrigt är den här förbenade skiten som gör att man, när det är som värst, ligger dubbelvikt i soffan. Trycker i sig piller för att övht kunna andas, kallsvettas så man skakar och är vrålhungrig samtidigt som man bara vill spy.

DET kallar jag orättvisa. Varför ska man behöva dras med det eländet? Varför ska just mina planer förstöras av något så basic??

Needless to say. Det blev ingen Bygg CAD - Det blev några sidors läsande i soffan mellan krampattackerna. Kan äntligen stå upp igen om än dubbelvikt. Hatar att jag måste springa idag, hatar att jag kommer vilja spy under hela rundan, hatar det, hatar det, hatar det.

Så, nu vet ni det.

/Nena 

Liten blir stor

Idag, tro det eller ej så börjar allvaret för Loppanhoppan. Hon ska nämligen börja "skolan" tillsammans med Husse. Tänk att vår lilla rumpastumpa har blivit så stor att hon ska gå på valpkurs. Hon var ju pytteliten alldeles nyss.



Ja det är Husse som ylar i bakgrunden - helt otroligt att även han ska börja skolan. Vad ska de tro på Hundklubben egentligen??

/Nena

Underbart

Allt som behövs för en trevlig fredagskväll är följande:


En stor grogg (till älskling), Cola Zero, mineralvatten, oliver och hemmagjord snickers. Mums.


En nyklippt Älskling


En styck znarkandes Loppan


Och självklart en riktigt riktigt bra film :0)
Eldorado var en av de bästa äventyrs/actionfilmerna jag sett på länge. Det enda man ska tänka på om man hyr den är att hyra "bägge" filmerna på en gång för film nummer 1 slutar verkligen mitt i filmen så då blir man nog lite snopen. ;0)

Den får 8 Loppor av 5 möjliga.

BTW hur skönt känns det inte att jag hade rätt om det här med uppsvälld mage och vikten??? Det lär bli ett helvete att springa Skryllemilen idag men åh andra sidan slipper jag skiten lagom till Lidingöloppet. Grymt tacksam över det måste jag säga.

Nu blir det lite frulle + någon bit snickers (tycker lite synd om mig idag som har ajaj) och sen Bygg CAD hela förmiddagen. Jippiejey :0)

God morgon

/Nena

Filmkväll

Älskling står i köket och gör LCHF-snickers. Hur gott låter inte det?? På soffbordet ligger två filmer vi ska kolla på projjen ikväll. Vad gör ni andra denna fredagskväll?



Trevlig kväll

/Nena


Oups I did it again

Hur mysigt är det inte att som kall och frusen (gärna så kall att man nästan är fuktig i huden) krypa ner i sängen som Älskling värmt upp och be honom krama en tills man fått upp värmen?

Jag menar, hur mysigt är inte det?? För mig alltså. För Fredrik är det kanske inte lika kul ;0)



Det märks att hösten närmar sig. Har gjort detta två kvällar i rad nu. Kanske dags att sätta på lite värme i huset?

/Nena

Etapp 2 avklarad

Dag 40 på Utmaningen var det igår ja vilket innebär att etapp två om 20 dagar passerats. Vägning och fotografering alltså.

Vägningen kändes väl inte alltför upplyftande. Har känt mig lättare och lättare fram tills de sista dagarna då jag börjat känna mig uppsvälld som en fotboll. Börjar misstänka att den månatliga bördan närmar sig :(  Det misstänkte tydligen vågen också: +1.1kg för dessa 20 dagar in alles alltså -1.2kg. Kändes först som ett fiasko men sen insåg jag att om jag har rätt så kommer det bli en sjuhelsikes viktnedgång till nästa etappslut samt att jag får 20 dagar till på mig att fundera kring vad 5kg minus belöningen ska bli.

Också magbilden då. Det är inte bara jag som känner mig som känner mig uppsvälld. Jag är de facto uppsvälld, bara att konstatera.


Ja jag vet att bilden dessutom är usel. men försök själv i en mörk hall (lampan är trasig) och se hur lätt det är..

Morsning

/Nena

Duktiga jag

Idag har varit ytterligare en sådan där "student för en dag" dag. Superhärligt. Var i Alnarp i dag på kursen Grön Entreprenör och det var så grymt bra föreläsningar att det inte är klokt. På lunchen kom ju världens bästa också och åt lunch med mig *supernajs*. Lite roligt när vi stod där och försökte få lunchen i restaurangen så LCHF som möjligt. Slutade med att vi beställde varsin burgare utan pommes och sedan helt sonika skalade bort allt gottit från brödet som vi hade glömt att få slippa :0)


(här hade jag föreläsningar idag, coolt va?)

Lyckades dra iväg mig Älskling till gymmet nu ikväll också. Det blev tyvärr ingen intervallträning för min del då det började bränna i knät ganska tidigt på löpbandet så jag valde att köra ett litet snabbare tempo och bara springa mina 2 uppvärmningskilometrar. 15 minuters cykling på det (knände knät där också, bläh) och sedan hem. I morgon har Fredrik lovat att hänga med igen så då kör vi nog lite styrka :0)

Natti

/Nena

Det är bara grått



Var ute vid Tussis grav ikväll och tände ett ljus. Hade tänkt lägga en blomma också men med den blåsten som råder för tillfället så hade den inte fått ligga kvar många sekunder. Får bli en blomma en annan gång.



(Försökte torka av gravstenen så gott det gick-utan framgång i rådande lervälling)



Hade egentligen tänkt avsluta mitt inlägg så. Hålla det lite kort idag men så skulle jag ta in hästarna nu ikväll och då blev jag så grymt arg på Bure att jag bara måste skriva av mig lite ilska så stackars sambon slipper ta hand om den.

Tog in Danne först och gick sedan för att hämta Bure och Nicholson (två andra hästar som står i samma hage som Danne). Givetvis började det ösregna just då, jag var av uppenbara skäl inte på humör för vädergudens nycker och jag var absolut inte på humör för att hämta en häst i vardera änden av hagen. Det avhjälptes inte av att Bure vägrade få grimman på sig, inte heller av att det började småhagla och framförallt inte av att hästeländet fick för sig att trampa mig på foten!

Nu vet jag ju att själva fottrampandet troligtvis inte var planerat från Bures sida, dock tog det fyr i helsicke och både han och Nicholson fick sig en utskällning som hette duga. Det var två spaka herrar som gick i givakt hela vägen in i stallet och det var en heldränkt Nena som tömde skorna och vred ur strumporna i spolspiltan. Inte helt överlycklig nää..


Nu blir det till att sno ihop en presentation till skolan i morgon (har gjort absolut nada) och sen sängen.

Godnatt

/Nena

En dag av sorg

Det pratas mycket om att den 11:e september är en sorgens dag då väldigt många människor miste livet, många blev av med dem de älskade och en hel nation blev attackerad.
För mig är det inte så. Jag känner ingen som omkom, jag saknar ingen och även om jag hyser ett enormt medlidande för alla dem som påverkades så går inte jag runt med en känsla av tomhet just den dagen.

Idag är däremot en sorgens dag för mig. Den 14:e september är dagen då jag inte kan skratta, då det värker i själen, då allt är grått. Idag är det exakt ett år sedan en ängel, min ängel, lämnade denna jord..

Hon lämnade mig inte bara. Det var jag som tog beslutet. Det var jag som bestämde att nu är det dags. Den dagen, för exakt ett år sedan skrev jag på Facebook att även om jag visste att beslutet var rätt så kändes det som om jag svikit henne, som om jag mördat min bästa kompis. Idag är dessa känslor tillbaka.

Under ett års tid har jag kunnat tänka på henne med glädje. Kännt en värme sprida sig i bröstet när någon nämnt hennes namn. När någon sagt "kommer du ihåg när hon.." Jag trodde därför i min enfald att jag var över sorgen, att jag kommit över min förlust och mina skuldkänslor. Att jag, när jag i våras slutade säga godnatt till henne accepterat det som skett och gått vidare, men så är det inte.

Idag sitter jag här med tårar i ögonen, en klump i halsen och ett avgrundsdjupt hål i hjärtat. Igår sade jag godnatt till henne för första gången på ett halvår. Allt bara väller över mig och saknaden är så stor. Sorgen är tung att bära.



Tussi

Alltid Älskad. För Alltid Saknad.

/Nena

Vad är det som händer??

Har någon (äntligen tänker säkert vissa av er) lyckats tysta mig? Befinner jag mig radioskugga eller varför är det plötsligt knäpptyst i etern??

För dem av er som även könner mig på Facebook så kommer svaret kanske inte som en överaskning. Mitt internet fungerar nämligen inte. Vi har haft Telenor mobilt bredband i 1½ år varav det sista året med sämre och sämre hastighet. Sista månaden har den varit nere på mellan 0,02 och enastående 0,1 varje dag, alla tider på dygnet..

Eländet har givetvis felanmälts både en, två och femtielva gånger. Svaret jag fick igår var att enligt dem så fungerade vårt internet perfekt och att de möjligtvis kunde rbjuda sig att avsluta vårt avtal om modemet skickades in. Tack för det Telenor.

Igår inhandlades så ett mobilt bredband från 3 istället. Det funkar finfint med min dator men är inte helt överens med routern än (vi jobbar på det).

Så nu vet ni åtminstone vad som hänt. Det är även försklaringen till varför de sista inläggen inte haft en endaste lilla pyttebild - det har inte gått helt enkelt.

Höres

/Nena

Besök av fabror Blå

Såhär 1½ vecka efteråt så borde det vara helt OK att avslöja vad vår superduperduktiga vovva har gjort.

Förra lördagsmorgonen stod jag ute i köket och skulle precis börja vispa grädde. Loppan ligger i hallen med ytterdörren på vid gavel. Så fort jag sätter igång börjar hundeländet (tänkte jag då) storskälla. Jaja hon får helt enkelt vänja sig vid elvispar och damsugare..

Självklart slutade hon inte heller utan det blev bara värre och värre. Bestämde mig till slut för att gå och säga till henne, någon måtta får det ju va.

Döm om min förvåning när jag ser henne i hallen med rest ragg, blottade tänder och vrålskällande på inte en, inte två utan tre poliser som snällt stod tre meter utanför ytterdörren och inte rörde en fena..

Satte mig på huk och talade om för henne att det var bra gjort men att just fabror Blå brukar vara OK. Hon slappnade av direkt och gick glatt fram och hälsade på sina nyvunna vänner. Efter avklarat ärende, nej jag har inte gjort något (de letade efter någon), fick Loppan en stor puss och godis.

Vår superduperduktiga lillLoppa tillåter inte vem som helst att komma in i vårt hus. Så nu vet ni det.



/Nena


Nedräkning pågår

Jag har ju valt att dela in min 100 dagars utmaning i 20 dagars etapper där vägning och fotografering ska ske. Nu börjar slutet så närma sig för denna 20 dagars etappen. Torsdag är nämligen dagen D.

Förra etappen gick jag ner 2,3kg. Helt okej med tanke på allt fuskande. Denna etapp har jag däremot skött betydligt bättre, undantaget Paris då, och jag hoppas ha gått ner åtminstone 2,7kg vilket skulle resultera i en total viktnedgång (etapp 1 och 2) på 5kg.

Vid uppgången viktnedgång på 5kg har jag bestämt mig för att belöna mig själv med något icke ätbart. Frågan är bara vad??

En riktig nagelbitare

Idag kommer svaret på tentan i Hyresrätt.. Vis av erfarenhet vet jag att jag kan ha presterat alltifrån värdelöst till perfekt. Det är problemet med att lida av pretationsångest, ibland sitter man där med ett prov och så låser sig allt. Man missförstår varenda fråga och får ett kallt underkänt när man förväntade sig ett VG för man kan ju ämnet, egentligen.

Därför blir det lite extra nervöst idag. Jag hoppas verkligen på åtminstone G. Ett VG hade inte varit att förakta det heller men det kanske är att begära lite för mycket?

Återkommer med uppdatering

/Nena

Dagens slutsats

En sak är åtminstone säker. Nyduschade ben och tajta jeans är inte någon bra kombination.. Jeans trivs helt enkelt bäst med lortiga ben, slutsatsen blir således att alla som går omkring med jeans är lortgrisar ;0)

God morgon

/Nena

Söndag söndag söndag

Det bidde ingen löpning, det bidde plugg istället. Extremt roligt att se föreläsningar online när skitbredbandet enbart ligger på 0,07mbit/s istället för de utlovade 6mbit/s. En 30 minuters föreläsning tar 3 timmar istället. *suck*

Nåja knät känns i alla fall bättre. Inte helt fel det heller.

Sambon hämtad från flyget och kebabtallrik uppäten (ja inte själva tallriken då..). Det är en av fördelarna med LCHF. Man kan äta kebabtallrik, bara att be och få den utan pommes så är det hur mycket LCHF som helst :0)

Dugga 1 inlämnad i Bygg CAD åtminstone. Jag hoppas hinna dugga 2 också samt tyskan innan dagen är slut.

Höres

/Nena

Ska jag eller ska jag inte?

Sitter här och funderar. Det bränner fortfarande ganska ordentligt i knät. Funderingarna går nu mellan om jag ska springa 5km eller om jag ska hoppa över loppet helt och hållet. Ena stunden tänker jag bara strunta i det för att i nästa känna att man kan ju alltid gå runt.. Usch, beslutsångest på hög nivå. Det är tur man har lite tid på sig att tänka över det i alla fall :0)

Fikade med Katja som även hon äter en en speciell diet nu. Ducan tror jag att den hette. Lät lite som LCHF fast med fler restriktioner och betydligt krångligare. Först en uppstartsfas då man enbart äter proteiner och i fas 2 skulle man sedan variera proteindagar med protein + grönsaker dagar osv. Massor av saker som var förbjudna också.

Nä jag håller mig nog till min LCHF, tycker att det fungerar för mig. Jag vill ha enkelhet i mitt liv. Inte krångla till det mer än nödvändigt. Det är så mycket enklare att bara undivka mjöl, pasta, ris, potatis och socker.

God morgon

/Nena

Tittut

Vaknade precis i soffan med hakan tryckt mot bröstet. Har sovit sedan klockan sex. Det var den filmen det.. tur man sett den innan. Hittade Loppan snarkandes när jag gick runt och tände lamporna, sådan matte sådan hund, eller?



Löpningen gick skit idag. Skulle bli 8km men jag bröt in på en kortare slinga så det slutade med 6km 8.20 tempo (skulle sprungit i 7.20 tempo). Fick gå en hel del då benen inte bar mig och vänster knä började göra ont bara efter någon kilometer. Så nu vet jag inte hur jag ska göra med loppet i morgon. 5 eller 10km??

Jag vill gärna springa 10km, åh andra sidan vill jag inte riskera något nu när Lidingöloppet är så nära. Hmm, tål att funderas på.

Nu, middag :0)

/Nena

Yummie

Har suttit hela förmiddagen och gått igenom lektioner samt mumsat på chokladkaka med banangrädde, mums. Chokladkakan är fortfarande inte perfekt. Återstår att göra några förändringar till på den, men god är den i alla fall.

Bananer är ju något som ska undvikas vid LCHF och det var således inga bananer i grädden, däremot så behöver jag nya sätt att få i mig mitt proteinpulver som jag även har med banansmak (har svårt att dricka det rätt upp och ner numera) och att smaksätta grädden med det blev en höjdare :0) Det blev till och med så pass gott att jag skulle kunna tänka mig det som kvällsgott lite då och då.



Receptet på chokladkakan var denna gång:
100gr smör
200gr 90% choklad
Smält smöret, lägg i chokladen och smält den med
1dl vispgrädde
300gr philadelfiaost
Häll i osten och grädden, låt det blandas
3st ägg
2tsk ekologiskt vaniljpulver
Vispa ägg och vaniljpulver i en bunke
Blanda samman allt i bunken
Apelsinhonung
Droppa i honungen efter tycke och smak.


Loppan ligger och snusar i soffan på kontoret, tycker väl att matte är jättetråkig. Hon har varit superduperduktig idag. Världens bästa vakthund om jag får säga det själv men det berättar jag mer om en annan gång..

/Nena

Rise and shine

Inte trodde ni väl att det skulle bli sovmorgon bara för att det är helg väl?

Ledsen att göra er besvikna. Ni får skylla på sambon som tvunget skulle ha skjuts till flyget. Dessutom påstod han att flyget inte väntar. Har aldrig hört  något så dumt. KLart det väntar på honom, eller?

Dagen idag består av lite plugg nu på morgonen, förmiddag i stallet och eftermiddagen tillägnas en joggingtur med Katja. Sen ska det givetvis städas också samt bakas mer bröd men det tar jag nog pö om pö.



Bjuder på en liten bild från Västra hamnen.

God morgon

/Nena

 

Gott, gottigottgott

Fredag, fredag, fredag. Idag ska det jäklar i det firas. Varför? undrar ni. Amen det är ju Fredag, räcker inte det som anledning??

De som inte är så insatta i LCHF kan inte för sitt liv se hur man ska kunna få ihop något godis på LCHF-vis. Men se det kan man. Till sin hjälp har man det bästa verktyget av dem alla, Google.

Jag ska givetvis göra "min" chokladkaka. Jag har inte lyckats Nenafiera receptet jag hittade till fullo än så recept kommer först senare.

Sen funderar jag på snickersbitar enligt det här receptet. Hur gott låter inte det??

Lite goda ostar ska inhandlas. Kan tipsa om rökad ost som inte får vara ifred för Älsklingen särskilt länge hemma hos oss. Blir kanske lite grillat till det?

Vad sägs, skulle ni kunna överleva lite fredagsfirande a la LCHF??

/Nena

En plan för frestelser

Som jag nämnde igår så har det varit rena kakfestivalen på jobb den här veckan vilket har fått mig att kämpa som en gnu för att kunna motstå frestelserna. Fredagar bär med sig en annan typ av (dessutom regelbunden) frestelse. Varje fredag äter nämligen min avdelning frukost ihop. "Frukostbordet" står mindre än två meter från mitt skrivbord och dignar av nybakat bröd (fy), marmelad (fy), juice (fy) och påläggschoklad (dubbelfy). Inte mycket jag kan äta där med andra ord.

Tråkiga jag har stått där vecka ut och vecka med en flaska vatten och tyckt oerhört synd om mig själv. NU har jag dock kommit på en lösning, nötter :0) En påse med lite goda nötter från Tasty House kommer förhoppningsvis göra stor skillnad på mitt fredagshumör.

/Nena

Kolhydratsfrossa

Nu har man gått här och undvikit kakor på jobbet varenda dag så idag bestämde jag mig för att tillåta mig själv att kolhydratsfrossa ikväll. Vi var nämligen på födelsedagsmiddag.

Massor av potatisar och en bit hallontårta blev resultatet så i morgon lär jag väl se ut som en uppsvälld fotboll.. Men vet ni vad?? Det försvinner faktiskt igen ;0) Och för en gångs skull är jag nöjd över att vägningen först är om en vecka. Plenty of time med andra ord.

Inga armhävningar idag.. ingen intervallträning heller för den delen. Dels av tidsbrist och del på grund av att jag mått lite smårisigt sen i tisdags. Men på lördag.. då ni.. då blir det springa av.

Godnatt

/Nena


Tål att fundera på

Om man nu inte ska äta nattamad (nattmat för er svenskar), varför finns det då lampor i kylen??

Kommunikation

Gårdagskvällen spenderades på en oerhört givande föreläsning (första av tre) med Adina Ståhle. Rubriken på föreläsningstriologin är Scanna, satsa, sälj och den tar upp vilket kroppsspråk vi använder oss utav, hur vi ska utveckla detta för att bli bättre på att kommunicera samt hur vi scannar av andra människor och på så sätt får information om bland annat vilken typ av kroppsspråk de använder.

Vi använder oss som regel av alla fyra olika kroppsspråk (mer eller mindre), dock är det bara en typ som är vårt huvudspråk. De fyra kategorierna är:

1. Ögonen
2. Mimik
3. Gester (moi)
4. Helkropp

Det var grymt intressant att delta i denna föreläsning (här var det ett aktivt deltagande) och givetvis var jag ju bara tvungen och prova att scanna av sambon senare på kvällen. Det var då jag upptäckte det. Det revolutionerande femte kroppsspråket (jag borde nästan få Nobelpris för det här). Det nonchalanta kroppsspråket. Under vår konversation så vände sambon inte bara ryggen till utan han gick även in i ett annat rum.. Och undrade varför jag slutade prata med honom (?!?) Snacka om att känna sig nonchalerad..

Nästa föreläsning ska jag framföra mina teorier och se vad Adina säger. Hon har säkert en bra förklaring på detta :0)

I vilket fall som så kan jag varmt rekommendera en föreläsning med henne. Hon var helt suverän och man ville bara veta mer när man gick därifrån.

/Nena

Jag tog ett piller..

Vissa av oss, jag inräknad har lyckats få rutin på det här med piller. Så till den milda grad att de ofta kan tas utan vatten. För egen del sväljer jag enkelt 5 tabletter på en gång utan någon som helst tillgång på vätska, oftast. Det är de där gångerna som det inte går som blir ett problem. När man står där med hela käften full med piller som totalt vägrar sväljas ned. Inte brukar man kunna få i sig vätska inom de närmsta sekunderna då heller. Nej, det blir till att springa runt i letan på vatten med pillerna sakta upplöses i munnen på en och man får spykänslor. Känner ni igen er?

Så finns det de tillfällen då man ska svälja en ynka minitablett. Något som borde vara enkelt för alla. Man hivar in den, sväljer och upptäcker att den fastnat någonstans på vägen. I limbo.. Så går man runt där och känner tabletten i höjd med struphuvudet hela morgonen utan att kunna göra ett dyft åt saken.. Inte för att jag någonsin har varit med om detta, nädå... Så med ett piller på tvärs är det jag som sätter mig med lite morgonplugg till teet.


God morgon


/Nena

Paprikasyndromet

Alla, och då menar jag verkligen alla, pratar om att de blir som tomater i ansiktet då och då. Det kan vara när man gör bort sig, ser en snygg karl, är nervös eller till exempel när man tränar. Dessa människor har dock oftast absolut ingen aning om vad det innebär att bli röd i nyllet. Jag har för egen del valt att benämna det hela paprikasyndromet. Som ni vet så är en röd paprika nämligen betydligt mer självlysande än en tomat. Så prata ni om era tomatfejs, själv ser jag ut som en paprika.

Jag ska ge en liten demonstration.

Före träning ser moi ut såhär. Kepsen är inte urblekt utan egentligen ganska ny och i en betydligt djupare färg. Min snälla kamera väljer alltså att bleka bilden en aning - till min fördel då. Jag är av naturen ganska röd i ansiktet men ni kan ju titta på kepsen och jämföra.


Efter träning ser jag ut såhär. Som ni kan se så ser kepsen nästan vit ut denna gång..



Jag är helt enkelt inte bara lysande som person utan även självlysande. Nu kanske ni tycker att "jaja det är klart man blir röd i nyllet av att träna"? Faktum är att jag ser ut såhär efter 50 meters jogging. Det är inget tecken på att jag håller på och dö, även om det kan se ut så ibland. Jag har vad läkare kallar tunn hud i ansiktet så egentligen är vi lika röda allihop bara det att andra har tjockare hud. Alltid trevligt att höra till den tunna skaran i något sammanhang men jag hade hellre valt något annat. Personligen kallar jag alltså detta för paprikasyndromet. Bara så ni vet :0)

/Nena


Mitt LILLA inköp

Det är märkligt det här med kläder. Eller för min del framförallt det här med byxor. Jag har vid ett tidigare tillfälle yttrat att inga nya byxor skulle inhandlas innan jag kämpat mig till en kropp jag kunde vara stolt över. Inga byxor har heller inhandlats vilket ledde till att jag igår stod inför våndan att idag behöva bära kjol då mitt ENDA par hela byxor behövde tvättas..

När man känner sig äcklad över hur man ser ut så är kjol som ju visar mer av kroppen inte en direkt tilltalande tanke. Jag föll därför till föga och begav mig till affären.

I tidsbrist bestämde jag mig för att åka till samma affär där jag även inhandlat det paret som nu skulle tvättas. Paret i fråga är lite för stora och jag tänkte därför att om jag väljer samma märke, samma modell, ja till och med samma färg (för att vara på den säkra sidan) men i en storlek mindre så behöver jag inte ens prova eländet. (Som alla vet är provrum ett djävulens påfund men det behöver vi inte dryfta denna gång).

I morse stod jag så med det där nyinköpta paret och fick till att börja med knappt igenom foten (!) Efter en snabb blick på storleken, jo det var rätt, så lyckades jag så äntligen. Genast uppkom då nästa problem, VADERNA. Jag vågar inte tänka på hur lång tid det tog för mig att åla mig i detta stycke tyg för då blir jag nog deprimerad.

Hur det än kommer sig så hoppas jag ju att kunna gå ner ytterligare 2 storlekar i byxor och då har vi ett problem. För hur jag än gör så finns det en gräns för hur mycket jag kan gå ner om vaderna och fötterna mina lär knappast bli mindre så risken är väl att jag kommer tvingas fortsätta med de storlekarna jag så desperat försöker komma ifrån på grund av att tillverkarna tror att de med mindre storlekar varken har stora fötter eller några muskler på vaderna.

/Nena

En liten hemlighet

Får du, liksom jag, ofta en grym träningsvärk dagen efter? Eller tillhör du kategorin som gör felaktiga lyft alternativt bara är allmänt klumpig. Är du stammis vid Apotekets hylla med Zonsalvor och annat mojs? DÅ ska jag berätta en hemlis för dig. Något som vi hästmänniskor har vetat i åratal och som aktiva inom elitidrott även har fått ta del av.

Det absolut bästa för en ömmande kropp (förutom choklad - choklad botar allt) är Radital Hästliniment eller om man hellre vill ha kyla Eclipse Icegel. Den goda nyheten är att dessa är betydligt billigare och drygare än allt skit Apoteket har att erbjuda OCH de hjälper, inte helt fel det heller.

Tänk bara på att det ska vara just dessa två. Inget annat linimentskit för det hjälper inte ett jota och inte någon annan typ av kylande gel heller. Bägge finns att köpa på t ex Ekohallen.



Vi har två upplagor av både linimentet och icegeln. En i stallet och en här hemma. Används flitigt.

/Nena

Morsning

Lite studier såhär på morgonkvisten?

Allt går ner med en kopp te vet ni väl? Blir nog inte alltför mycket plugg ikväll då jag ska på en föreläsning (inte relaterad till studierna) hinna med hästen OCH springa - helst innan det blir mörkt.


Bjuder på en liten morgonbild från Vann.

/Nena

Nu räcker det för idag

Inte helt enkelt att plugga när man är så trött att ögonlocken bara vill falla ner hela tiden. Avbröt studierna för att kämpa mig igenom första dagens armhävningar enligt det här programmet.

Nu ska jag och mina nya pyjamasbyxor gå och nanna kudden.

Natti

/Nena

Study study

Ojojoj känns som att jag har hur mycket som helst som måste göras ikväll nu när jag inte hann/ orkade plugga något igår. Har kommit in på en hel del roliga kurser i höst men det innebär också en hel del jobb på "fritiden". Dessutom har jag en del inlämningsuppgifter kvar i min ena sommarkurs eftersom jag blev sjuk i somras och inte kunde plugga något.

Fick reda på att jag kommit in på ytterligare en kurs idag så just nu ser det ut såhär:

Bygg CAD 1
Bygg CAD 2 (under förutsättning att jag blir klar med ettan innan registreringstiden är slut)
Grön Entreprenör
Idrottens arenor
Tyska
Finansiell analys
Grundläggande kalkylering
Att marknadsföras och synas på nätet

samt då sommarkursen Hållbart byggande..

Jobbigt men (förhoppningsvis) jättekul.

/Nena

Gääääsp

Fortsätter på temat "Det blir inte alltid som man tänkt sig".

Sambon väckte mig mig 04.50 i morse och bad mig köra honom till jobbet då cykeln står hemma hos mor. Jag som hade tänkt sova en och en halv timme till.. *suck*

Kändes inte direkt lönt att gå och lägga sig sen igen så nu sitter jag här med en kopp Mintlakritste och väntar på att det nybakta brödet ska svalna. Känner att jag är värd lite nybakt såhär på morgonkvisten.

Har modifierat receptet på LCHF bröd som fanns här

Mitt recept:
4,5dl Mandelmjöl
6msk Sesamfrö
6msk Fiberhusk
3tsk Bakpulver
2tsk Salt
1msk Brödkrydda
6st Ägg
3dl Turkisk Yoghurt

Blanda de torra ingredienserna, häll sedan ner ägg och yoghurt. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i en bakpappersklädd brödform. Grädda i 200 g i 40-45 minuter.

/Nena


Oh what a day

Planen var att rensa ogräs fram till lunch därefter åka till stallet, springa, promenera med Loppan medan Fredrik sprang, baka, laga mat och plugga.

Blir det någonsin som man tänkt sig?? NÄ!

Ogräsrensandet funkade finfint. Nu är tulpanlökarna dessutom Loppansäkrade. Lunchen gick som den skulle den med men sen blev jag helt däst och somnade i soffan till klockan var fyra.. Tog lång tid för att lyckas komma till stallet, sprang därefter och tog en kortispromenad medan Fredrik luftade benen lite lätt. Något pluggande orkade jag inte när jag kom hem, inte bakande heller. Maten har jag precis ätit..

Jaja ibland blir det bara så.

Dagen har sett ut såhär i alla fall:

Frukost: 3 skivor LCHF bröd med Cantadou pepparrot, 1 kopp Morning detox te.
Lunch: LCHF Hamburgare
Efter träning: Proteinpulver
Kvälls/nattmat: Nenas snabba korvgryta med Broccoli


Recept för den vetgirige:
Kryddiga korvar (kolla så att de har hög kötthalt)
Gul lök
Svamp
Om korvarna är av det mildare slaget, röd chilipeppar

Stek rubbet i smör tillsätt därefter turkisk yoghurt. Lägg på lock och låt småputtra 5-10min. Krydda efter behag.


Träning: 10km terräng i Skrylle med mål att komma runt på 1.21.00
Kom runt på totalt 1.24.57
Nöjd trots allt, har inte tränat på 1½ vecka och har fortfarande ont i ryggen och vaderna efter allt stillastående och trappgående i Paris (vissa av oss svankar med ryggen när de står stilla). Låg rätt i tid fram till sista 2 kilometrarna, som bara går uppför, då benen tog slut helt och hållet. Blir intressant att se vad jag lyckas få för tid på tisdag :0)

Är så grymt glad att jag lyckades få ut Älsklingen också även om det bara var på en kortare tur. Han är en helt annan person när han inte tränar. I de perioderna kollar han på TV, spelar TV-spel, sover eller läser tidningar på fritiden - absolut inget annat. I perioder då han tränar så har han kraft och energi till att göra annat, och framförallt till att vara den underbara charmige kille jag älskar så mycket.

Så håll nu tummarna för att han kommer igång och tränar igen.

Nu, sängen

/Nena

PARIS del 2.

Då var vi framme vid lördagen. Dagen då vi skulle vara kulturella och lära känna Paris, vi såg grymt mycket så därför blir det bara ett mindre urplock som jag visar.

Dagen började med frukost på världens sötaste lilla Bageri. Givetvis pratar vi vitt bröd och andra onyttigheter. Gott var det i alla fall.


Sen blev det en tur till Notre Dame för att trängas med en skock turister som varken hade vett att ta av sig mössan när de gick in, stänga av blixten eller vara tysta på de ställen som var skyltade (övrigt var också skyltat).


Sen blev det en promenad till Louvren som måste vara den absolut största byggnad jag någonsin sett. För att ge er en hint om storleken har jag lagt upp två korta filmer. Louvren är byggd som en fyrkant med två långa ben på. Första filmen visar inifrån fyrkanten och andra står jag mellan benen (inga snuskiga tankar nu tack).





På Louvren såg vi en faslig massa konst och konstigheter. 5½ timme spenderades i dess trappor och korridorer. Vi såg bland annat en häst som jag tvingade Fredrik att föreviga, såklart :0)


Älskling såg en Apple Store som han bara var tvungen att föreviga..


Efter Louvren och lite andra sevärdheter tog vi världens dyraste fika. 40 EUR för lite chokladcrêpes, macaronis och vars en cider. Cidern var dessutom tydligen en speciell sorts öl med namnet Cider och smakade PECKA. Vilken besvikelse..


Sen bidde det till att traska upp för trapporna till Eiffeltornet :0) 4 timmar spenderade vi här då man var tvungen att ta en topphiss från andra etagen till toppen samt köpa en ny biljett här. Vid lång kö stängde biljettluckorna i några timmar.. Vi upplevde därför Eiffeltornet i dagsljus, skymning, solnedgång och mörker.. Men fint var det i alla fall. Ett mine för livet.

Älskling tyckte det var liiite högt..



Vi fick se en fin show i väntan på att få åka upp till toppen.




Utsikten från toppen var ganska häftig. Visste ni att Gustave Eiffel hade en liten lägenhet på toppen förresten?? Liite coolt om man säger som så :0)


Ni får en bild till på tornet i mitt hjärta ;0)


Tillbaka vid Trocaderon hamnade vi i en hel hop med människor som stod och dansade.



Och så gick vi förbi en kille som lyft ut ett helt piano och satt och spelade helt gudomlig musik.



Jag säger som Arne Hegerfors gjorde en gång: "Det kommer mera"

/Nena

Se dig utmanad

Hittade sidan 100 armhävningar och blev genast såld på idén. Jag som inte kan göra en enda normal armhävning (nä jag skojar inte - det är PINSAMT) ska börja använda mig att detta program från och med i morgon. På sidan kunde man dock utmana någon.. Självklart måste jag utmana DIG. Så kom igen nu, börja du också så ser vi var vi är om 6 veckor :0)

Fredrik sitter och spelar TV-spel fullkomligt ovetandes om att även han kommer delta i denna utmaning Muhahahaha.



Nu FRUKOST

/Nena

Natti Natti

Tro nu för allt i världen inte att allt ogräs är borta. Ånej låångt infrån. Ena långsidan av huset är åtminstone klar och på köpet hittade jag och Loppan ett ogräs som kanske inte ens är något ogräs. Satte det i en kruka så länge så får vi se om någon vet vad det är sen. Om inte annat så kan det ju alltid kastas ändå.

Kvällen avslutades med Green Hornet på projjen. Helt OK film faktiskt. Enda minuset var att Hornet himself inte var en direkt lysande skådis..

Dagens intag:
Frukost 1 skiva LCHF bröd med kryddost. 1 kopp detox te med kokosfett.
Lunch 1 tortillawraps (inte helt lyckat..) 1 kycklingfilé, 1 avocado samt chilibernaise.
Kvällsgott 1 bit Brieost, några bitar 90% choklad och lite paranötter

natti natti

/Nena

Fredagens matintag

Blir bara ett kortisinlägg, jag kan nämligen höra ogräset skrika på mig.

Frukost: 2 skivor LCHF bröd med smör och kryddost. 1 kopp sweet chili te med kokosfett.
SEN Lunch: 1 bit Brieost
Kvällsmat: LCHF hamburgaren
Kvällsgott: 1 kopp Tulsi Mint te och en bit 90% choklad. Yummie

/Nena

PARIS del 1.

Det är väl dags att ge en liten resumé av vår weekendtripp till Paris, romantikens stad men också de långa avståndens och de många försäljarnas stad..

Torsdag eftermiddag tog vi flyget från Kastrup. Det var med förväntan som vi åkte över Öresundsbron då vi visste att Ola från Rix MorgonZoo skulle springa naken på den samma dag. Plötsligt var ena körfältet avstängt och vi såg varningsljus längre fram. Bara att ta fram kameran och fota tänkte vi.. Men nädå ett gäng tråkiga vägarbetare bara :( Visade sig att Ola sprang när det var beckmörkt ute den mesen.

Det var ett litet äventyr bara att ta sig till hotellet där på torsdagkvällen. Vi hoppade nämligen av vid fel station och gick och gick genom södra Paris. Ett område med nybyggda hus bredvid hus som höll på att byggas bredvid kåkhus i plåt där folk bodde.. Skulle vara intressant att se området om tio år när de är klara med sin upprustning.

Det var i alla fall två trötta svenskar som låg i sängen i Frankrike, kollade på amerikansk actionserie dubbad till tyska och åt libanesiskt den kvällen. Internationellt så säg? 

EuroDisney på fredagen såklart där vi skulle vänta på Isabell på en väldigt märklig station. Ni vet sådana där tavlor med omöjliga trappor? Ungefär så såg stationen ut.


Vi åkte the Haunted House.. JAG, spökrädda, mörkrädda jag tog mig kragen och gick in där. Pluspoäng va??


Sen såg vi Indiana Jones attraktionen.. Eller ja Fredrik såg den och blev alldeles till sig. Började rabbla Indiana Jones fakta tills han blev blå så det var ju bara att åka den för att få tyst på honom.


Nästan ända framme vid vagnarna upptäckte älsklignen min att det var en loop (me like) och då såg han ut såhär:


Sen blev det en tur i labyrinten på Alice i Underlandet. Jag kan ju inte säga att vi inte blev varnade..

men vilse gick vi i alla fall..

Vi såg världens sötaste kärlekspar, näst efter oss då..


Sen tog älsklingen en massa EGObilder på sig själv


men egentligen ser han ju ut såhär:

nä jag bara skojar :0)

Vi var inne på slottet där en av vakterna stod och sov.. Skärpning Fransoser!!


Sen var vi tvungna att spana in paraden såklart


Och då var det Fredrik som höll i kameran medan jag och världens bästa Isabell fick agera offer.


visst har jag världens sexigaste regnjacka säg?

Mer från Paris kommer senare. Ska slänga in ett miniinlägg från igår och sen ställa mig på knä och rensa ogräs. Oh JOY.

/Nena

Världens underbaraste

Åh jag måste bara skryta lite över mina Pälsklingar (i detta fall är faktiskt Fredrik undantagen) som varit så duktiga idag och gjort sin matte alldeles bubblande lycklig.

Loppan var med till stallet idag. Första gången som jag skulle rida samtidigt, jag satte henne därför i en sele och knöt fast kopplet i bilen. Tror ni inte att världens underbaraste lilla 5-månadersvalp snällt satt och väntade medan jag red. Det var inte helt fel att matte kom med godis med jämna mellanrum heller..

Och Danne då. Denna superpigga buse som gick hur fint som helst nu fastän vi bara håller på med tråkig igångsättning. Det enda han ville var att galoppera och så blev det skritt och 2 minuters trav. Tror ni han protesterade? nä han jobbade glatt på i alla fall och blev till och med riktigt lösgjord i bogarna.

Helt klart världens underbaraste.


Loppan 5 månader. 19,5kg lätt och 56cm hög.


Världens sötaste Danne med gojs på mulen. Det är inte lätt när man bränner sig så fort den stora gula gör entré på himlavalvet.

/Nena

Livet som student

Det är märkligt. När man studerade på heltid då fanns det inget roligare än att jobba. Lyckan av att tjäna pengar var enorm. Nu när man arbetar heltid så är längtan efter studielivet stor. Vilken frihet, vilken flexibilitet.

Det ultimata borde alltså vara att ha ett jobb som ger ekonomisk stabilitet men som i sitt utförande är väldigt fritt och flexibelt, eller?

Nåväl en dag som student kunde inte ha varit bättre än idag. Vädret är ju helt gudomligt så jag var självfallet att ta en liten bild åt er :0)



Eftersom jag får lunch på jobbet i vanliga fall så hade jag helt glömt bort det momentet idag. Jag har just precis nu avslutat min lunch 6 timmar efter att jag hade gått bärsärkargång i vanliga fall.. LCHF brödet och teet med kokosfett mättade med andra ord oerhört länge och bra.

Nu blir det tilla tt stoppa in resten av Brieosten i kylen och sen ska jag och Loppan åka till Danne och rida. Eller ja jag ska rida och Loppisen ska snarka i bagageutrymmet.

/Nena

I'm back

Egentligen har jag inte varit frånvarande alls. Inte på det sätt ni tror i alla fall.
Förra torsdagen drog jag och älsklingen iväg på en weekendresa till Paris vilket är en förklaring så god som någon till varför jag inte skrev något under den perioden. Det kommer förresten ett litet Parisinlägg senare, jag måste bara smälta upplevelserna lite till först :0)

Jag hann knappt landa på söndagskvällen innan det var dags att göra sig redo för en jobbresa till Oslo. I tisdags var det IFORM loppet, i onsdags Kick Off med jobbet och igår däckade jag i soffan direkt jag kom hem.

Så där, det var hela förklaringen i korta ordalag. Det är mycket möjligt att jag berättar lite mer om dessa events också, men vi får se helt enkelt.
¨
Det blev aldrig någon 20 dagars bild tagen i Paris, hade för mycket annat att göra så jag glömde det. Däremot vägde jag mig på dag 18 och hade då gått ner totalt 2,3 kg.


Dagens frukost består av en kopp te med kokosfett i samt 2 skivor av världens godaste LCHF bröd med ost på. Brödet kan man även göra riktigt goda och mättande hamburgerbröd på.

Har tagit ledigt från jobb idag för att leka student :0) såå skönt med lite sovmorgon.

/Nena

RSS 2.0