Proteinmuffins med Blåbär/Skogsbär

Får jag vara lite osvensk och skryta en smula?? Klart jag får förresten, vem skulle stoppa mig? Blåbärsmuffinsen blev supergoda. Tog en direkt från plåten och smaskade i mig framför ett How I met your mother avsnitt. En kväll kan avslutas på sämre sätt.

Mitt recept på 10st LCHF proteinmuffins:

4st Ägg
0,5dl Honung
3dl Sojamjöl
1dl Proteinpulver Blåbär/vanilj (Fairings)
3 tsk Bakpulver
2 dl Skogsbär, tinade
1½ tsk kardemumma
0,75 dl Rapsolja
1 msk Kanel
1 msk Fiberhusk

Vispa ägg och honung i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan. Rör ihop de torra ingredienserna med äggblandningen. Rör ner oljan och sist bären.

Häll i stora muffinsformar. Grädda mitt i ugn på 200 grader i 10-15 min.



Perfekta att ha med sig som mellanmål till jobbet.

Receptet på LCHF brödet hittar ni här.

/Nena

Kommentarer
Postat av: Annica

Kom att tänka på dig när jag hittade detta receptet. Proteinpulvert ska man ju ha i sig så alla sätt är ju bra utom de dåliga... Har inte testat det själv men det kommer jag nog göra inom kort!



2 ägg



2 dl proteinpulver (chokladsmak)



1 tsk bakpulver



1 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver



ev sötning



1 krm salt



0,5 dl grädde



60-75 g smör



3-4 msk kakao



Om kakan ska sötas, blanda ut sötningen i grädden som sedan blandas med det varma smöret. (Jag smälter i några suketter efter smak, men det är inte nödvändigt om man inte vill få en klassisk supersöt kladdkaka.)



Rör ordentligt ner kakao, vanilj, lite salt och bakpulver. Tillsätt äggen och rör till sist ut proteinpulvret, smeten ska bli rätt trögflytande - jag gjorde detta på ett måfå men kände att jag ville ha i mer smör, vilket gav en touch sälta och jättefin konsistens.



I brist på form använde jag ett lock till en pepparkaksburk, det är faktiskt att rekommendera. Kakan blir då ca 1 cm hög, och behöver bara gräddas otroligt kort tid.



3 minuter i 175 grader. OBS! Kolla till kakan redan efter 2 minuter, den blir torrbakad på bara några sekunder. Perfekt resultat, varmt som kallt, blir det när kakan har en lätt spröd yta och är fast i kanten, men smetig inuti.

2011-09-22 @ 13:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...